Carport til det nye hus – Værd at vide

Når man lige har bygget nyt hus eller er igang med at renovere eksisterende bolig, så skal det er også være en ordentlig carport løsning til bilen. Den absolut bedste løsning er at få en fuldstændig skræddersyet løsning hvor man får hjælp fra start til slut. man mangler ideer og forslag til hvordan carporten skal se ud.

Læs mere: Carport til det nye hus – Værd at vide

Carporte til private

Rigtig mange private er begyndt at gå op i hvordan deres carport skal se ud, og vil rigtig gerne have noget der ser lavet til det område man har til rådighed. Specielt fordi så mange er begyndt at bygge nye huse – så skal det også være en carport. Dertil kan det anbefales at man får skræddersyet sin carport
løsning, så man får opfyldt sine ønsker, helt ligesom når man får bygget sit eget private hus. Der er nemlig mange spørgsmål der skal tages stilling til, og med den rette hjælp bliver det hele lidt nemmere.
Ved du f.eks.

 • Der skal søges tilladelse til byggeriet?
 • Skal man tage fat i kommunen?
 • Hvilke materialer der skal bruges?
 • Hvordan belysning skal være?
 • Skal der være tilknyttet skur?
 • Er carporten udsat for vind og vejr hvor den står?
 • Hvordan man monterer en carport?
 • Hvor lang leveringstiden er på din carport?

Så husk at få tænkt projektet igennem og tag fat i en ekspert så i når ordentligt i mål, og får en carport løsning i rent faktisk også bliver glade for i længden. Det kan være det værd at bruge det ekstra energi, tid og ressourcer på at få den helt rigtige løsning.

Hvilken slags carport – Qubic, Curve, Straight, Sedum, Seriecarport

Der er rigtig mange forskellige slags carporte, og det kan være svært at vide hvilken man skal vælge. Derfor er der lidt at tage stilling til når man skal bestemme sig for hvilken carport man vil vælge. Herunder kommer kort om nogle af de forskellige slags carporte man kan vælge imellem.

Qubic carport – Den “almindelige” løsning

Qubic carporten er måske den mest almindelig løsning. Eller i hvert fald det de fleste tænker på når der bliver sagt “carport”. Qubic carporten har et kubistisk kantet design og er en meget moderne og minimalistisk løsning. Man kan få i nogle standardstørrelser og både som enkelt carport, eller som en dobbelt carport. Man kan selvfølgelig også skræddersy denne løsning så den bliver mixet og matchet præcis med dine carport ønsker.

Carport med buet tag – Curve

Du kan også få en carport med et buet tag, og disse ser man oftest fritstående eller op af en husmur. Curve carporten er blevet meget populær de seneste år, og man kan se dem tilbygget rigtig mange steder. Det er en simplere og hurtigere løsning, men kan selvfølgelig stadig fås med redskabsrum –
eller skur om man vil. Curve carporten er hovedsageligt i stål konstruktion og produceres på vores egen fabrik i Esbjerg.

Straight carport – Et lige tag

Carporten med det lige tag som også er i stål konstruktion har rigtig mange ligheder med “Curve carporten”. Det er vigtigt at gøre sig overvejelser om hvor carporten skal stå, og hvilke andre bygninger den skal passe til. Så man er sikker på at få en optimal løsning, og ikke skal tilrette løsningen igen senere.

En carport med græs på taget?

En sedum carport er praktisk talt en carport med græs på taget

det kan være stenurter eller anden grøn vækst. Det grønne og
miljøvenlige valg som aflaster kloakken. Der er nogle markante
fordele ved et sedum tag:

 • Optager meget nedbør og aflaster derfor kloaksystemet.
 • Er et miljøvenligt materiale der ikke kræver energi at producere.
 • Er CO2 neutralt.
 • God isolation mod støj og kulde.
 • Sedum taget har indhold af vand så det er brandmodstandsdygtigt.

Seriecarport til flere biler

Hvis man har flere biler i husstanden / boligforening eller ejerforening kan det være en god ide rent faktisk også at have plads til sine biler i carporten. Derfor kan det være en god ide at få sig en seriecarport. Specielt også hvis man tænker at tilkøbe sig endnu en bil, så man ikke om kun et par år står og mangler den ekstra carport plads. Man kan få seriecarporte i vedligeholdelsesfri materialer, så man ikke skal tænke på at gå og vedligeholde carporten år efter år. Det er specielt vigtigt at indtænke i sine ønsker til carport når man bor her i Danmark, fordi vores vind og vejr kan være barskt.

Kombiner carport og cykelparkering

Hvis man har en stor familie så kan det være en rigtig god ide at tænke sin cykelparkering med ind i sin carport. Da man ofte kan stå med rigtig mange cykler samt en bil der faktisk slet ikke er plads til. Det er også en god ide at have cykelparkering hvis man bor i tæt bebyggelse eller steder hvor man frygter at
cyklen måske kan blive stjålet hvis den står ude. Det er også altid rarere at sætte sig på en tør cykelsaddel end at få våd røv når træder op på jernhesten.

Så man sparer rigtig meget tid fremadrettet hvis man allerede inden man får sat carporten op, tænker cykelopbevaring ind i løsningen. Det er en rigtig god ide at overveje hvor mange cykler man vil have plads til i cykelparkeringen og om der er andre ting man også vil have stående derinde. Derefter kan
man samle rådgivning og vejledning om hvilke materiale og belysning man vil have i cykelcarporten.

Få et rum i carporten til affaldssorteringen

Rigtig mange er begyndt at skjule sine skraldespande. Det kan nemlig se klodset ud med de mange skraldespande vi begynder at få til affaldssortering. Derfor bygger man ofte et rum ind i carporten til at opbevare sine skraldespande. Så man får en løsning hvor der er brugt samme materialer og stil til
både carport og renovationsskjulet. Mange får også en separat løsning til renovationsskjul fordi de måske ønsker at affaldssorteringen skal stå tættere på huset, eller det måske ikke er muligt at have det stående sammen med carporten. Det er dog en oplagt mulighed at placere affaldssorteringen sammen med carporten, når man nu alligevel bygger ny carport.

Redskabsrum eller skur tilknyttet carporten

Når man bygger ny carport er det en oplagt mulighed for at få et skur eller redskabsrum til alle de ting man ikke ved hvor man ellers skal stille. Så det er en super mulighed for at få lavet en garage til sin plæneklipper. Rigtig mange har ikke i forvejen et skur eller redskabsrum tilknyttet deres hus, så derfor vælger de at få lavet dette forlængelse af carporten. Man kan få en rigtig flot skur løsning hvis man tænker det ind i carport opførelsen med det samme. Det kan være en rigtig god ide at rådføre sig
med en ekspert så man kan finde ud af hvor meget plads man har brug for og hvilke løsninger man har brug for, og selvfølgelig om det passer ind i budgettet. Så hvis en carport med skur er en oplagt mulighed for dig, så kontakt os og bliv rådgivet af en af vores konsulenter.

Kontakt os idag!

Kontakt os på tlf. 7070 1713 eller info@cartop.dk og hør nærmere eller udfyld formularen.

Vi kommer også gerne forbi til en uforpligtende snak og rådgivning om din nye carport eller overdækning.