Carport med sedum tag

Sedum – Det grønne alternativ

Grønne tage med stenurter, sedumtag, er smukke og praktiske. De kan optage op mod halvdelen af al regnvand, så kloakken på denne måde aflastes. Grønne tage kan bruges på huse med fladt tag eller lav taghældning, og sedumtag er derfor særdeles velegnet til carporte.

Hvad er sedumtag?

Sedumtag bliver mere og mere populært i Danmark og nabolandene. Sedumtag er et grønt tag beplantet med græs eller stenurter. En carport med sedumtag kan optage omkring 50% af det vand, der falder på taget. På denne måde aflastes kloakken, og de specielle sedumplanter er i stand til at omdanne en del af luftens tungmetaller til organisk materiale igen.

Hvorfor vælge sedumtag?

Grønne tage er inden for de senere år blevet stadigt mere populære i Danmark.

Grønne tage har den meget markante fordel, at de optager ca. halvdelen af den nedbør, der falder på taget. Med en carport med sedumtag kan du derfor aflaste kloakken, så den ikke skal bortlede så meget vand som ved et almindeligt tag.

Derudover holder vegetationen og drænlaget på vandet, så kloakken ikke belastes med store mængder vand, når der kommer et kraftigt regnskyl, som vi har set flere af gennem de senere år. I stedet ledes nedbøren ned i kloakken i et jævnt tempo, og risikoen for at kloakken løber over, så der kommer oversvømmelse af hus og kælder, nedsættes markant.

Fordele ved sedumtag på din carport:

  • Det optager en stor del af nedbøren og aflaster kloaksystemet
  • Miljøvenligt materiale, kræver ingen energi at producere og er CO2 neutralt
  • Isolerer godt mod både kulde og støj
  • Urter rummer vand så taget har høj brandmodstand
 

Vær opmærksom på at sedumtag ikke passer til alle design af carport. Nogle tagkonstruktioner og taghældninger er ikke i stand til at bære vegetationens vægt.

Individuelt byggede carporte med sedumtag til rimelige priser

Hos CarTop elsker vi naturen, og vi synes, at alle skal have råd til en carport med sedumtag. Vi sælger og monterer carport med sedumtag til attraktive priser helt uden at gå på kompromis med det høje kvalitetsniveau, vi er kendt for, og alle vores carporte er robuste og kan modstå alle former for vejrlig.

Vi tilbyder også specialdesignede carporte med sedumtag efter mål så din carport, på alle led, passer perfekt til dit råderum.

Vi er med dig gennem hele forløbet, når du skal købe carport med sedumtag

Hos CarTop hjælper dig ikke kun med rådgivning, køb og montering af carport med sedum tag. Hvis du ikke har den fornødne tid eller lyst at bruge på projektet, varetager vi gerne alt og sørger bl.a. for at indhente eventuelle godkendelser hos myndigheder samt endelig montering af carporten.

Kontakt os idag!

Kontakt os på tlf. 7070 1713 eller info@cartop.dk og hør nærmere eller udfyld formularen.

Vi kommer også gerne forbi til en uforpligtende snak og rådgivning om din nye carport eller overdækning.