Carport med solceller

Få en carport med solceller på taget

Alle ved at det er en fordel med solceller, som hvorfor ikke integrere dem som en del af din carport løsning? Vi har samlet løsningen for dig, så du ikke skal tænke på noget. Vi kan tilpasse din carport med solceller løsning så den passer til dine behov. Så får du en samlet løsning med overdækning, beskyttelse og bæredygtig energibesparelser – samtidig med at du øger ejendomsværdien.

I forvejen leverer vi carport løsninger hvor vedligeholdelsen er minimal, men vedligehold af solceller er ligeledes også på et minimum. Så vores carport med solceller går perfekt hånd i hånd, når man tænker på den tid der skal bruges på at vedligeholde begge dele.

Har du brug for sparring omkring hvilke materialer og hvilket carport design der passer bedst på din grund? Så giv os et kald og høre om mulighederne. Du kan få solcellerne så de opfylder dine behov for produktion og opbevaring af strømmen.

Hvad koster solceller på fladt tag af en carport?

Prisen på at få en carport med solceller afhænger meget af hvad du som bruger har behov for. Vi har mulighed for at tilpasse løsningen til dine behov, så prisen afhænger selvfølgelig også af det. Så start med at ringe til en af vores konsulenter så vi kan få afdækket dine behov og du kan høre mere om mulighederne for at få en carport med integreret solcelleanlæg. Vi sidder klar på telefon 70 70 17 13

Kontakt os idag!

Vi kommer også gerne forbi til en uforpligtende snak og rådgivning om din nye carport eller overdækning.

Hvad er levetiden på et solcelleanlæg?

Mange faktorer gør sig gældende når vi taler om levetid på et solcelleanlæg på en carport.
Vejrforhold har naturligvis en vis betydning, men gennerelt viser alle erfaringer at et anlæg lever mellem 25 og 30 år.
Det forudsætter naturligvis man holder anlæget ved lige og over tid servicerer dette.
Med den lange levetid, vil en investering derfor være betale mange gange igen.

Hvordan ser økonomien så ud?

Generelle beregninger baseret på et solcelleanlæg og med gennemsnitlige tal fra tilsvarende anlæg, viser at man ved år 3 til 4 går i nul.
Det vil sige at den investering man har lavet, nu vender til et rent overskud.
Da selve driftomkostningerne på et solcelleanlæg er meget minimalt, vil man derfor med den estimerede levetid på selve anlæget, have et overskud ret hurtigt grundet det el man ikke selv bruger sælges videre.
Løsningen vil derfor være optimal hvis man besider en el bil.

Lad din elbil op og brug elbilens batteri

Det er oplagt at få solceller på taget af carporten, så du kan lade din elbil op med det samme. Beskyt elbilen fra vind og vejr, samtidig med at den får strøm. Derved bruger du elbilens batteri til at oplagre alt den strøm du producerer, og udnytter endnu mere af den strøm du selv producerer.

Størrelsen på solcelleanlæg – er det vigtigt?

Det er meget vigtigt at finde ud af hvor mange kW du skal have installeret på dit carport tag, alt efter hvor mange kWh du bruger, og hvornår på dagen du bruger dem. Der er mange faktorer der kan spille ind, og jeg vil kort prøve at ridse nogle af dem op her:

  • Forbrug af el. Evaluer dit årlige elforbrug og find ud af hvor meget energi du bruger årligt. Det kan være lettere hvis du har adgang til dine tidligere elforbrugsdata fra din el udbyder.
  • Vil du være helt selvforsynende, eller supplere dit elforbrug med solenergi? Det er vigtigt at overveje om du vil afdække 100% af dit forbrug af el, eller om du bare vil supplere med et lidt mindre solcelleanlæg.
  • Hvor meget tagplads er der? Alt efter hvor stor carport du vælger at anvende solceller på, har du også mulighed for at vælge solceller størrelsen derefter. F.eks. er det åbenlyst at der er mere plads på en dobbeltcarport med skur, og at der ikke er plads på en carport med sedum tag.
  • Hvad er budgettet til carporten med solceller? Det er vigtigt at vide hvor mange penge du vil bruge på at få anlagt din nye carport med solceller. Det er nemlig en helt afgørende faktor for hvilken løsning vi kan strikke sammen til dig.

Som du kan læse herover er der rigtig mange faktorer – og flere til – der spiller ind når man skal vælge størrelse på solcelleanlægget. Derfor er det en rigtig godt ide at snakke med en fagekspert, og netop derfor sidder vi klar ved telefonen hvis du skulle have nogen spørgsmål.

Bæredygtig produktion og energibesparelser

En af de helt store og åbenlyse fordele er den bæredygtige energiproduktion, som du vil have i mange år fremadrettet. Solceller på carporten giver en ren og grøn energi ved at udnytte energien i solens stråler, som kan producere el. Det reducerer naturligvis dit aftryk på miljøet, da solenergi er en ren energiform.

Sælg strøm tilbage til elnettet og din el leverandør

Når du producerer strøm fra dine solceller, er det det absolut mest profitable af bruge alt den energi du skaber. Derfor er det også – som nævnt ovenfor – vigtigt at regne på hvor stort anlæg du skal bruge. Men det er også muligt at sælge strøm tilbage til din el leverandør, så du kan tjene penge på den overskudsstrøm du laver, hvis du ikke har et batteri, eller der ikke er mere plads på dit solcellebatteri.

Find ud af hvilken solcelle gruppe du er i

For at vide hvilken solcellegruppe du er i, skal du kontakte dit lokale energiselskab eller forbrugsleverandør, som kan give dig oplysninger om solcellegrupper og de konkrete regler og retningslinjer. 

For disse 3 solcellegrupper er afregningen på nedenstående måde:

  • Solcellegruppe 2: Timebaseret nettoafregning.
  • Solcellegruppe 3: Øjebliksbaseret nettoafregning.
  • Solcellegruppe 6: Årsbaseret nettoafregning.

Mange års erfaring

Hos CarTop har vi mere end 20 års erfaring med carporte til både private og erhverv. Alle vores kunder er betydningsfulde, og du kan derfor være sikker på at få samme høje service uanset hvad dit ærinde er.

Kontakt os idag!

Kontakt os på tlf. 7070 1713 eller info@cartop.dk og hør nærmere eller udfyld formularen.

Vi kommer også gerne forbi til en uforpligtende snak og rådgivning om din nye carport eller overdækning.